Raspisan konkurs za književnu nagradu Aladin Lukač

Cetvrtak , 2021-03-11 | 11:58:17

Novopazarski Kulturni centar raspisao je konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukač” koja se dodeljuje autorima mlađim od 27 godina za objavljenu knjigu poezije u prošloj i 2019. godini.


Urednica književnog programa ovog centra Almira Suljević rekla je radiju Sto plus da je zbog epidemije korona virusa i otkazivanja prošlogodišnjeg konkursa, odlučeno da se ove godine mogu prijaviti i autori koji su knjigu poezije objavili i u 2019.godini.

“Konkurs je otvoren do 1.juna ove godine, za autore koji pišu na srpskom, bosanskom, hrvatskom i crnogorskom jeziku. Nagrada će biti jedna i nedeljiva i iznosiće 50.000 dinara, a uz prijavu je neophodno dostaviti tri primerka knjige, kao i adresu, telefon i e-mail autora”, rekla je Suljević.

Književnu nagradu “Aladin Lukač” ustanovili su Kulturni centar u Novom Pazaru i Ustanova za kulturu Sjenice u znak sećanja na tragično preminulog pesnika iz Novog Pazara Aladina Lukača.

Nagrada je ustanovljena 2004. godine i ušla je u kalendar književnih nagrada koje se dodeljuju u Srbiji.

Pesnik Aladin Lukač je za života objavio jednu zbirku poezije, a posthumno su objavljene četiri zbirke iz njegove zaostavštine.

E.Đulović


 

Napiši komentar: