Osnovni sud u Novom Pazaru ima novog predsednika

Ponedeljak , 2021-04-12 | 17:27:10

Predsednica Višeg suda u Novom Pazaru Slađana Čolović imenovala je danas Edina Hodžića za vršioca funkcije predsednika Osnovnog suda u ovom gradu, potvrđeno je radiju Sto plus u tom sudu.


Hodžić, dosadašnji zamenik predsednika, će na čelu Osnovnog suda naslediti Anu Pejčinović koja je sredinom decembra izabrana za sudiju Višeg suda, a tu odluku prošle nedelje potvrdila je i Skupština Srbije.

Hodžić je od 2008. godine u Osnovnom sudu u Novom Pazaru, u kojem je obavio pripravnički i saradnički staž. Pravosudni ispit položio je 2011. godine, a prvi put za sudiju tog suda izabran je u aprilu 2015. godine.

Do 2019. godine sudio je u građanskopravnim sporovima, od 1. januara te godine je postupao u krivičnim predmetima, a ubrzo nakon toga postavljen je za predsednika krivičnog odeljenja.

“Obavljao je i poslove portparola Osnovnog suda, a odlučivao je i o prigovorima stranaka za povredu prava na suđenje u razumnom roku. Za svaku godinu rada ocenjen je maksimalnom ocenom”, rekli su nam u tom sudu.

Osnovni sud u Novom Pazaru ima 17 sudija, a Skupština Srbije bi uskoro trebalo da razmatra i predlog odluke Visokog saveta sudstva o izboru četvoro novih sudija.

N. Kočović


 

Napiši komentar: