BNV: Susret s konzulom Turske, prvo diplomatsko predstavništvo strane države u Sandžaku

Utorak , 2021-04-13 | 13:09:04

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) saopštilo je da je generalni konzul Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol tokom današnje posete rekao da "Turska vidi Bošnjake Sandžaka kao most prijateljstva izmedju Srbije i njegove zemlje".


"Mi verujemo da BNV ima vrlo bitnu ulogu u jezičkom i kulturološkom smislu za našu braću iz Sandžaka i dok bude trajao moj mandat ovde, biću uvek spreman da saradjujem sa BNV", kazao je Bašol.

Predsednica BNV-a Jasmina Curić rekla je da je posebno raduje što je turski konzul odlučio da svoj mandat u Sandžaku otpočne tako da mu prva aktivnost bude poseta BNV.

"Verujem da će generalni konzulat Turske svojim profesionalnim diplomatskim radom unaprediti ekonomski i politički ambijent u Sandžaku i na taj način olakšati život svim gradjanima tog kraja i šire regije koju generalni konzulat sa sedištem u Novom Pazaru i pokriva", rekla je Curić.

Današnji susret sa rukovodstvom BNV-a je prva zvanična i radna poseta prvog turskog konzula u Novom Pazaru.

Bašol je prvi generalni konzul Turske u Novom Pazaru, a početkom ovog meseca je otpočeo svoj mandat.

Generalni konzulat Turske je prvo diplomatsko predstavništvo jedne strane države u Sandžaku.

Bosna i Hercegovina je druga država koja planira da otvori svoj konzulat u Novom Pazaru, a otvaranje se očekuje do kraja ove godine, navelo je BNV.


 

Napiši komentar: