Bašol: Na prvom mestu privlačenje investicija iz Turske

Utorak , 2021-04-13 | 13:32:49

Generalni konzul Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol izjavio je danas da će glavni zadatak tog diplomatskog predstavništva biti da “dovede investicije iz Turske u Novi Pazar, ali i ostave pečat u drugim oblastima”.


“Sve relevantne institucije iz Turske su zainteresovane za ulaganje u Novi Pazar i mi smo u stalnoj komunikaciji sa gradonačelnikom (Nihatom Biševcem) i Gradskom upravom o tim pitanjima”, rekao je Bašol nakon sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave.

On je dodao da se u Novom Pazaru “oseća kao kod kuće” i da je “od strane vlasti Srbije i braće u Sandžaku dočekan neverovatno”.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da je otvaranje konzulata Turske od istorijskog značaja za ovaj grad, Sandžak i Srbiju.

“Otvaranje konzulata je rezultat sve boljih odnosa Srbije i Turske, a veliki doprinos tome dali su Bošnjaci Sandžaka i Bošnjaci poreklom iz našeg kraja koji žive u Turskoj i koji su učvrstili most saradnje dve zemlje”, poručio je Biševac.

On je dodao da će konzulat olakšati realizaciju projekata, a da će građani, umesto u Beogradu, sada pravne i birokratkse poslove sa Turskom završavati u Novom Pazaru, štedeći vreme i novac.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Mirsad

    Ada sta cete nam vise sa tim zamajavanjem. Jedino ce koristi da ima Jahovic koji vam je izdao kucu. Otvorite nam konzulat Nemacke od njih imamo koristi.

Napiši komentar: