Priznanja zdravstvenim radnicima i zaslužnim građanima, dijaspori trg

Utorak , 2021-04-20 | 13:11:22

Skupština Novog Pazara, povodom obeležavanja Dana grada, dodelila je danas kliničkim centrima u Kragujevcu, Tuzli i Sarajevu, kao i Vojno-medicinskoj akademiji povelje za izuzetan doprinos zdravstvu i pomoć u borbi protiv korona virusa.


Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da su zaposleni u tim zdravstvenim ustanovama rizikovali svoje živote i u najtežim trenucima priskočili u pomoć žiteljima Novog Pazara.

“Osim zdravstvenih radnika, prethodna godina iznedrila je mnoge heroje kojim se ovaj grad nikad ne može odužiti i nikad ih neće zaboraviti – dijaspori, humanitarnim organizacijama, volonterima, prijateljskim gradovima, Vladi Srbije, Republici Turskoj i Evropskoj uniji”, izjavio je Biševac.

Plakete Novog Pazara, priznanje koje dodeljuje gradonačelnik, dobili su anesteziolog iz Kraljeva Tatjana Petrović za nesebičnu hrabrost i požrtvovanost u borbi protiv korona virusa, novinar Ramiz Etemović za razvoj novinarstvu, a književnik Šaban Šarenkapić za doprinos umetničkom stvaralaštvu.

Ta priznanja dodeljena su prosvetnoj radnici Emiri Dubarić za doprinos obrazovanju, hroničaru Asimu Nikšiću za očuvanje tradicije Novog Pazara, a policajcu Ivanu Milojeviću za iskazanu humanost i hrabrost.

Posthumno su Plakete Novog Pazara dodeljene bivšoj direktorki Muzeja “Ras” Dragici Premović Aleksić za očuvanje kulturnog nasleđa i umetniku Ešrefu Džanefendiću za doprinos kulturi i umetnosti.

“Svim radnicima zdravstvenih ustanova i Gerontološkog centra Grad će dodeliti novčane nagrade zbog njihove borbe za svaki ljudski život tokom pandemije korona virusa, a zbog ogromne zahvalnosti dijaspori, koja je još jednom pokazala koliko voli ovaj grad, pokrenuli smo inicijativu da trg pored Muzeja (Žitni trg) ponese ime Sandžačke dijaspore”, dodao je Biševac.

Dan grada čestitali su i predsednica Skupštine Anela Šemsović, kao i predsednici odborničkih grupa.

Novi Pazar danas obeležava 560 godina postojanja, odnosno, od 20. aprila 1461. godine kada se prvi put pojavljuje u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Mirza

    E sram te bilo Bisevcu. Pa najvise pomoci od svih nabrojanih je doslo od Islamske zajednice. Sto ne dade neko priznanje i "uglednim privrednicima koji su uvek tu za grad?" Onim privrednicima sto su za poplocavanje i za pesacke staze uzimali po 200 hiljada eura?

Napiši komentar: