Zvaničnici čestitali Uskrs

Subota , 2021-05-01 | 19:57:26

Predsetojeći Uskrs, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću, danas su svim pravoslavnim vernicima čestitali zvaničnici lokalne samouprave u Novom Pazaru.


Gradonačelnik Nihat Biševac poželeo je svim sugrađanima koji slave ovaj praznik zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.

"Neka praznični dani budu vreme radosti, ljubavi i solidarnosti među ljudima na ovim prostorima, povezanim tradicijom, lepim rečima, dobrim delima i iskrenom međusobnom podrškom", navodi se u njegovoj čestitki.

Zamenik gradonačelnika Igor Novović ocenio je da je u ovom teškom vremenu poruka nade i obnove koju Uskrs donosi dragocena i lekovita.

"Naše društvo se susreće sa velikim izazovom koji se tiče pandemije virusa korona i nadam se da ćemo, uz veliku društvenu solidarnost i međusobno razumevanje, pobediti u toj teškoj borbi. Zato u uskršnjem duhu apelujem na sugrađane koji slave, da to čine uz poštovanje svih mera koje su doneli državni organi i da posebno čuvamo jedni druge i svojom odgovornošću pomognemo zdravstvenim radnicima”, poručio je Novović.

Mir, sreću i blagostanje, okruženi najmilijima, pravoslavnim vernicima poželela je i predsednica Skupštine grada Anela Halilović Šemsović.

Uskrs je najveći hrišćanski praznik, jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života nad smrću.

Po crkvenom učenju, Isus je raspet u petak, subotu je preležao u grobu, u Josifovom vrtu, a u nedelju zorom, osetio se snažan zemljotres i anđeo Božji sleteo je na grob. Stražari koji su čuvali grob, u strahu su popadali kao mrtvi, a Isus vaskrsao.

Ljudi se za ovaj praznik pozdravljaju sa: "Hristos vaskrse" i "Vaistinu vaskrse".

A.Bajrović


 

Napiši komentar: