AMSS: Popodne gužve u saobraćaju

Nedelja , 2021-05-09 | 11:41:24
Na putevima u Srbiji saobraćaj je jutros slabijeg intenziteta ali se posle podne i uveče očekuje povećan broj vozila naročito na prilazima većim gradovima, pa je moguće i formiranje kolona i usporenije kretanje, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Usporen saobraćaj, zastoje i zadržavanja treba očekivati na deonicama gde su u toku radovi, ali i na naplatnim rampama Preljina, Stara Pazova i Mali Požarevac, naveo je AMSS i pozvao vozače da pripreme tačne iznose putarine kako bi se ubrzala procedura.

Za ponedeljak i utorak, 10. i 11. maja, najavljeni su redovni servisni pregledi opreme i sistema u tunelima Sarlah, Sopot i Bancarevo na autoputu Niš - Dimitrovgrad, a obustave saobraćaja su od 11 do 18 časova i od 9 do 17.00 narednog dana.

Sutra od 11 do 18 časova saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz desne cevi tunela Sarlah i Sopot, dok je obustava u levoj cevi tunela Bancarevo predvidjena za utorak od 9 do 17.00.

Od sutra do 20. maja, zbog radova na petlji Trupale na autoputu kod Niša biće zatvoren krak koji povezuje autoput iz pravca Pirota sa smerom ka Vranju, najavio je AMSS.

Vozači koji iz Niša i Pirota putuju ka Leskovcu i Vanju moraće da nastave ka Beogradu do petlje Aleksinački rudnici gde je moguće isključenje sa autoputa, a regionalnim putem uključuju se ponovo na autoput u smeru ka Vranju.

Prema podacima Uprave granične policije na graničnim prelazima teretna vozila jutros čekaju na izlaz iz zemlje na Horgošu sat i po, a na Batrovcima dva sata.
 

Napiši komentar: