Predsednik FS Italije: Juventus će biti izbačen iz Serije A ako ne odustane od Superlige

Utorak , 2021-05-11 | 10:35:14
Fudbalski klub Juventus biće izbačen iz prve italijanske lige, Serije A, ako ne odustane od učešća u evropskoj Superligi, rekao je danas predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina.

Superligu Evrope osnovalo je 12 klubova pre tri nedelje, ali je posle nepuna dva dana devet klubova odustalo od takmičenja zbog velikog pritiska javnosti i navijača. Uz projekat su ostali Real Madrid, Barselona i Juventus.

Medju klubovima koji su odustali su i dva italijanska, Milan i Inter, ali je Juventus odlučio da ostane.

"Pravila su jasna. Ako Juventus i dalje bude deo Superlige kada počne naredna sezona, on neće moći da učestvuje u Seriji A. Bilo bi mi žao navijača, ali pravila su pravila i ona se odnose na sve", rekao je Gravina za napuljski radio Kis Kis.

Real i Barselona su čvrsto za Superligu, uprkos pretnji Evropske fudbalske unije (Uefa) da mogu biti izbačeni iz Lige šampiona.

"Nadam se da će se ovo uskoro završiti", dodao je Gravina.

Posle oštrih kritika navijača i medija od Superlige su prvo odustali engleski klubovi, Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti i Totenhem, a posle njih i Atletiko Madrid, Inter i Milan.

Tih devet klubova potpisalo je ugovore sa Uefom o učešću u postojećim takmičenjima pod njenim okriljem i pristali su da se odreknu pet odsto prihoda za jednu sezonu igranja u evropskim takmičenjima.
 

Napiši komentar: