Usvojeni izveštaji preduzeća, sutra nastavak sednice

Ponedeljak , 2021-05-17 | 21:57:21

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su večeras izveštaje o radu javnih gradskih preduzeća za prošlu godinu.


Članovi opozicionih Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, koji su bili protiv ovih tačaka dnevnog reda, odnosno nisu glasali, imali su niz pitanja, kao i zamerki i kritika na račun rada ovih preduzeća.

Usvojen je godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada za ovu godinu i imenovanje gradonačelnika za nadležni organ koji će sprovoditi postupak davanja u zakup ovog zemljišta.

Godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini planirano je davanje u zakup putem 527 javnih nadmetanja ukupno 2.735 hektara, što je 62 odsto od ukupno raspoloživog zemljišta.

Ranije danas, između ostalih, usvojene su Odluka o izmenama i dopunama plana generalne regulacije za 14 naselja, sporazum o saradnji u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i poslova razvoja civilne zaštite gradova i opština u slivu Zapadne Morave, kao i nekoliko izmena lokalnih komunalnih taksi.

Sednica Skupštine grada biće nastavljena sutra u 10 sati, a pred odbornicima će biti 33 tačaka dnevnog reda, među kojima su i one koje se odnose na izbor rukovodioca i članova Saveta za nadzor i kontrolu ostvarivanja prava i sloboda Bošnjaka, kao i izbor članova Saveta za međunacionalne odnose.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: