Nastavljena sednica Skupštine grada

Utorak , 2021-05-18 | 10:44:09

Sednica Skupštine grada Novog Pazara nastavljena je danas, a odbornici će razmatrati 33, od ukupno 50, tačaka dnevnog reda.


Na dnevnom redu je, između ostalog, završni račun grada za 2019. i odluka o eksternoj reviziji završnog računa za 2020. godinu.

Novi član Gradskog veća biće Pemba Džanković, umesto Enesa Buhića, koji je podneo ostavku, jer je ranije imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Odbornici će izabrati članove nekoliko upravnih i nadzornih odbora, kao i gradskih saveta, od kojih izdvajamo Savet za nadzor i kontrolu ostvarivanja prava i sloboda Bošnjaka i Savet za međunacionalne odnose.

Tokom prvog dana zasedanja lokalnog parlamenta usvojeni su izveštaji o radu javnih gradskih preduzeća za prošlu godinu, godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada za ovu godinu i imenovanje gradonačelnika za nadležni organ koji će sprovoditi postupak davanja u zakup ovog zemljišta.

Usvojene su i Odluka o izmenama i dopunama plana generalne regulacije za 14 naselja, sporazum o saradnji u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i poslova razvoja civilne zaštite gradova i opština u slivu Zapadne Morave, kao i nekoliko izmena lokalnih komunalnih taksi.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: