Tramp pozvao republikance da na izborima 2022. podrže kandidate lojalne njemu

Nedelja , 2021-06-06 | 19:42:14
Bivši američki predsednik Donald Tramp apelovao je na članove njegove Republikanske stranke da na narednim izborima za Kongres SAD podrže kandidate lojalne njemu.

Na noćašnjoj konvenciji republikanaca u saveznoj državi Severna Karolina, Tramp (74) je nagovestio da ulazi u aktivniju fazu u periodu posle predsedničkog mandata.

On je najavio da će biti aktivno uključen u kampanju kandidata "koji dele njegove vrednosti" uoči izbora za Kongres SAD u novembru 2022. godine.

"Opstanak Amerike zavisi od naše sposobnosti da izaberemo republikance na svakom nivou, počev od novembarskih izbora naredne godine", kazao je Tramp.

Tokom gotovo 90-minutnog obraćanja stotinama republikanskih zvaničnika i aktivista, Tramp je rekao da "ne mogu da izaberu ljude koji su već dva puta izgubili izbore i koji ne podržavaju njihove vrednosti".

Neki lideri republikanaca strahuju da bi jačanja kandidata naklonjenih Trampu moglo da ugrozi borbu stranke za kontrolu nad Kongresom na izborima 2022. godine.

Tramp je i dalje dominantna snaga unutar stranke, ali je izrazito nepopularan medju odredjenim kategorijama birača.

Na predsedničkim izborima u novembru 2020. godine, Tramp je osvojio sedam miliona glasova manje od kandidata demokrata Džozefa Bajdena.
 

Napiši komentar: