U okviru predizborne kampanje "od vrata do vrata" nosilac liste Pokreta snaga Srbije – Bogoljub Karić Dragomir J. Karić posetio je Novi Pazar i istakao da je "krajnje vreme da vlada Srbije obrati pažnju na Raški okrug".

"Vlada mora da sa više pažnje prati privredna zbivanja u Novom Pazaru i okolini i na vreme reaguje na svaku poteškoću, kako bi sprečila da privreda kakvu je imao Novi Pazar spadne na ovakve grane", rekao je Karić.

On je istakao da veoma dobro zna da su radnici iz drugih krajeva Srbije, pa čak i iz Beograda, do nedavno dolazili u Novi Pazar da rade, jer im je to bilo isplativije od odlaska u inostranstvo.

"Sada i Pazarci po ceo dan sede za kafanskim stolovima, jer ni za njih nema posla", rekao je Karić i obećao da će njegova kompanija u Belorusiji, Rusiji i Ukrajini otvoriti bar 200 radnih mesta u kojima će biti zaposleni građani iz Novog Pazara.

Prema njegovim rečima, sa novcem koji tamo budu zaradili mogu po povratku u Srbiju da otvore mala i srednja preduzeća i zaposle celu svoju porodicu.