Članovi Kluba borilačkih sportova Novi Pazar osvojili su pet zlatnih medalja na turniru u kik boksu “Sarajevo Open 2014”.

Juniorka Lidija Vuković je bila bez premca u lou-kiku do 52 kilograma, a Novopazarci su u toj disciplini ostvarili i četiri trijumfa u konkurenciji seniora.

Mirela Barudžić je došla do najsjajnijeg odličja u kategoriji do 48 kilograma, a zlatne medalje osvojili su još Saida Bukvić (do 52 kg), Ajla Lukač (do 56 kg) i Sedad Bukvić (do 60 kg).

KBS Novi Pazar proglašen je za najbolji kolektiv, a trener tog kluba Husein Dupljak rekao je da je zadovoljan nastupima njegovih boraca u Sarajevu.

“Učinak je bio maksimalan. Ajla je imala teško finale protiv domaće predstavnice Merime Bašić, ali je potvrdila klasu, dok je Saida rutinski odradila posao. Sedad Bukvić stasava u ozbiljnog seniora, a Vukovićeva konstantno napreduje”, rekao je Dupljak za Sto plus.
        
Međunarodni otvoreni kup u kik boksu “Sarajevo Open 2014” održan je po peti put, uz učešće takmičara iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

M. Minić