Klub borilačkih sportova Novi Pazar i Atletski klub Novi Pazar izrazili su danas nezadovoljstvo izborom najboljih sportista, trenera i ekipe u organizaciji gradskog Sportskog saveza, dok je direktor te ustanove Enver Gusinac rekao da su pobednici određeni glasovima klubova.

Trener pazarskog Kluba borilačkih sportova Husein Dupljak, koji je nezadovoljan odlukama o najboljoj sportistkinji i treneru, pozvao je direktora Sportskog saveza da podnese ostavku.

“Prošle godine desila se ista stvar, tad nisu ispoštovane svetske amaterske titule Ajle Lukač i Saide Bukvić u kik-boksu. Ove godine osvojile su evropsku i svetsku profi titulu i ne znam šta treba još da urade da bi bile najbolje sportistkinje grada, a ja najbolji trener. Direktor Enver Gusinac treba hitno da podnese ostavku, pošto ne ume da vodi sport”, rekao je Dupljak u obraćanju novinarima.

Za najbolju sportistkinju Novog Pazara peti put je proglašena Amela Terzić, evropska prvakinja na 1.500 metara i vicešampionka kontinenata u krosu za uzrast mlađih seniorki, dok je njen trener Rifat Zilkić izabran za najboljeg sportskog stručnjaka.

“Moje dve svetske šampionke dobile su po mali pehar na kome piše ‘za osvojeno prvo mesto u svetu’. Želim da mi direktor Gusinac kaže ko učestvuje u izboru, ko bira sportistu grada. Ja mislim da postoji pravilnik, ali ga niko ne koristi”, kazao je Dupljak.

Svetska prvakinja u lou-kiku u verziji Svetske kik boks i karate unije (WKU) Ajla Lukač rekla je da je razočarana odlukom Sportskog saveza.

“Htela bih da znam, šta treba još da osvojim da bi me Enver Gusinac proglasio sportistkinjom grada”, kazala je Lukačeva.

Članovi tog kolektiva su nezadovoljni laureatima u petak uveče napustili svečano proglašenje u dvorani Kulturnog centra.

Atletski klub Novi Pazar je u saopštenju za javnost ocenio je da je način izbora neprimeren, kao i da nije bilo glasanja i upotrebe pravilnika koji je usvojen na poslednjoj Skupštini Sportskog saveza.

Ovaj klub je izrazio razočaranje izborom najboljeg sportiste i sportske ekipe, gde su nagrađeni fudbaler Admir Kecap i Fudbalski klub Novi Pazar.

“Izbor je odrađen bez kriterijuma i sagledavanja doprinosa klubova u razvoju sporta. Ovo je način da sve mlade ljude koji se iskreno bore za Novi Pazar oteramo iz grada”, ističe se u saopštenju novopazarskog atletskog kluba.

Direktor novopazarskog Sportskog saveza Enver Gusinac nije želeo da govori o ovoj temi, ali je rekao da je glasanje klubova odredilo pobednike.

“Ne želim da dodatno pojašnjavam odluke, ali pobednici su određeni glasovima gradskih sportskih klubova i sve je bilo regularno”, kazao je Gusinac.

M. Minić