Kikbokseri u dobrom ritmu pred Svetsko prvenstvo

 

Trener Kik tai-boks kluba Novi Pazar Husein Dupljak ocenio je da su njegovi izabranici osvajanjem pet zlatnih medalja na Prvenstvu Centralne Srbije u Nišu, disciplina K1, ostvarili odličan rezultat i potvrdili dobru formu pred Svetsko juniorsko prvenstvo u Beogradu.

 

“Prezadovoljan sam ovim rezultatom pred nastup pet mojih boraca na najvažnijem ovogodišnjem takmičenju. Ostaje žal što smo zbog jedne medalje propustili da budemo i najbolji klub na ovom Prvenstvu. Ovako, bili smo drugi, odmah iza Niša”, rekao je Dupljak radiju Sto plus.

 

Zlatne medalje pripale su kadetima Mirfazu Pljakiću (51 kg) i Saidi Bukvić (56 kg), kao i Mireli Barudžić (52 kg), Ajli Lukač (56 kg) i Sedadu Bukviću (54 kg) u juniorskoj konkurenciji.

 

Srebrne medalje osvojili su pionir Emil Batkić (33 kg), te juniori Adela Barudžić (52 kg) i Kenan Hajdarović (67 kg), dok su se bronzanim odličjima okitili Semir Nicević i Emil Nurković.

 

Dupljak je posebno istakao meč između Hajdarovića i Saše Stošića iz Smedereva.

 

“Uprkos tremi na startu i težinskom deficitu od 3,5 kilograma Hajdarović je dao sve od sebe i dva puta slao protivnika u nokdaun. Ipak, izgubio je rezultatom 2:1. Međutim, dokazao da je maksimalno spreman, kao i preostalo četvoro reprezentativaca iz našeg kluba pred završne pripreme nacionalnog tima na Tari”, rekao je Dupljak.

 

Novopazarski reprezentativci Mirela Barudžić, Ajla Lukač, Semir Nicević, Sedad Bukvić i Kenan Hajdarović će se od 6. do 18. septembra pripremati na Tari za predstojeći Svetski juniorski šampionat za juniore i kadete, čiji će domaćin biti Beograd od 19. do 26. septembra.