Povodom obeležavanja 30 godina postojanja Kluba likovnih umetnika “Sopoćani” u galeriji novopazarskog Kulturnog centra će u subotu biti održana svečanost u čast godišnjice tog kluba.

 

Direktor novopazarskog Kulturnog centra Zenib Biberović rekao je da će se toga dana svi umetnici okupiti na jednom mestu i na taj način “oživeti” klub koji zadnjih nekoliko godina nije bio toliko aktivan.

 

“Nadamo se da će tokom ove godine biti dosta lepih dešavanja u okviru kluba, i da će biti uspostavljeni kontakti sa svim starim članovima, a očekujemo da nam se prikljuce i novi talenti koji se bave likovnim stvaralaštvom”, rekao je Biberović radiju Sto plus.

 

On je izrazio zahvalnost inicijatorima ove akcije koji su izrazili spremnost da se svojim aktivnostima ponovo uključe u deo umetničkog stvaralaštva našeg grada.

 

“Očekujemo da će u prolećnom delu sezone biti organizovana i izložba na kojoj će biti prikazani svi eksponati i radovi naših umetnika koji su obeležili godine za nama”, dodao je Biberović.

 

Klub likovnih umetnika “Sopoćani” je osnovan 1975.godine, kao sekcija Radničkog univerziteta pri Kulturno-umetničkom društvu “Mladost”,a 26.februara 1981. godine se osamostaljuje i postaje Udruženje građana Novog Pazara.

 

Udruženje je u Galeriji Sopoćanska viđenja, godišnje organizovalo po dve samostalne grupne izložbe.