Takmičenje u Prvoj futsal ligi Srbije počinje ovog vikenda, a Klub malog fudbala Novi Pazar na startu gostuje niškim Kopernikus vidrama.

Kapiten Novopazaraca Enes Delić rekao je da očekuje da će njegova ekipa ostvariti pobedu protiv rivala koji ih je prošle sezone eliminisao iz plej-ofa.

„U našim duelima, po pravilu, bolje prolazi gost i ne bih imao ništa protiv da se tradicija nastavi“, rekao je Delić radiju Sto plus.

Pazarci su tokom leta angažovali Alena Pljakića iz makedonskog Velesa, a Delić je ocenio da će on doprineti čvršćoj igri ekipe.

„Zadržali smo tim, ne računajući Nenada Veljkovića koji nas je napustio pre kraja minulog prvenstva i otišao u Finsku. Pljakić odlično radi i dobro se uklopio“, kazao je kapiten KMF Novi Pazar.

Elitnu ligu ove godine čini 12 klubova, a titulu brani kragujevački Ekonomac. Ukinut je plej-of, dok će se u niži rang preseliti četiri najslabija tima.

„Biće zanimljivo, posebno jer ispadaju čak četiri ekipe. Verujem da ćemo se mi boriti za visok plasman i mislim da možemo ozbiljnije parirati neprikosnovenom Ekonomcu“, rekao je Delić.

Utakmica Kopernikus vidre – Novi Pazar igraće se u nedelju od 18.00 u dvorani Čair.

M. Minić