Novi trener fudbalera Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je danas da je došao u trenutku kada timu ne ide najbolje i izrazio očekivanje da će u tom klubu na kraju prvenstva biti bolje raspoloženi.

„Imam veliku želju da pokušam da popravim stvari i vratim tim na pravi put. Nezgodno je kad dođeš tokom sezone, posebno jer za dva dana igramo Kup, a u subotu se nastavlja prvenstvo. Nećemo imati vremena da korigujemo neke detalje, što je neophodno, pa ćemo pokušati da to uradimo u hodu, koliko možemo. Zato željno čekamo pauzu početkom oktobra“, rekao je Kosanović na zvaničnoj promociji.

Kosanović (63) je na klupi Novopazaraca zamenio Dragija Kanatlarovskog, koji je smenjen posle dve izgubljene utakmice u nizu. Ekipu je u međuvremenu, na gostovanju Crvenoj zvezdi (0:2), predvodio njegov asistent Izet Ljajić.
   
„Mislim da ovaj tim može mnogo bolje da igra nego u subotu protiv Crvene zvezde. Ostale utakmice nisam gledao. Imamo igrača koji znaju da igraju fudbal, neki čak razumeju, ali oni ne stoje dobro na terenu i ne deluju kao tim koji želi da se bori. Srećom, pa su igrali sa Zvezdom, mislim da ni oni nisu ništa bolji. Nadam se da će da bude dobro, iako ne može ništa preko noći. Hoću da promenim odnos prema radu, da napravim igru. Bez igre nema ozbiljnog fudbala“, ocenio je Kosanović.

On je dodao da je sa rukovodstvom Novog Pazara postigao dogovor o saradnji do kraja polusezone, kao i da nije bilo rezultatskog uslovljavanja.

„Posle ćemo videti šta i kako dalje. Nije bilo uslovljavanja, ali u klubu tvrde da su šokirani igrom, smatraju da imaju tim za gornji deo tabele i da bih ja trebao da poradim na tome. Kad ne idem uvek je odgovoran neko kao ja, pošto igrači sve što imaju daju meni u ruke“, kazao je Kosanović.

Iskusni stručnjak je ocenio da klubovi u Srbiji nemaju jasnu startegiju i da zbog toga brzo menjaju trenere. On je naglasio da je dugo bio van domaćeg fudbala i da je ligu pratio „samo informativno“.

„Nemaju startegiju zato što se ljudi koji ih vode ne razumeju u fudbal i tu su zbog trgovine. O tome pričam 10, 15 godina i niko ne reaguje. Zato danas i nemaju ništa, ni Zvezda, ni Partizan, jedino bih istakao Vojvodinu. Kako neko da bude dobar, ako ga smenite posle dva poraza. Trener se razvija kao igrač, kroz takmičenje. Čudi me da su neki i ovoliko izdržali, biće još smena“, najavio je Kosanović.

Milorad Kosanović će na klupi Novog Pazara debitovati u sredu, u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Sloge u Petrovcu na Mlavi.

Novopazarci su na 10. mestu u Super ligi Srbije sa sedam bodova, a u sledećem kolu dočekaće Jagodinu.

M. Minić