Grad Novi Pazar podneo je krivične prijave protiv 13 bivših funkcionera lokalne samouprave, članova Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, zbog toga što još nisu vratili službene mobilne telefone koje su zadužili u vreme dok su bili deo vladajuće koalicije.

Načelnik Gradske uprave Ahmedin Binjoš ocenio je na konferenciji za novinare da, osim pravnog puta, nisu imali druge mogućnosti kako da povrate imovinu grada.

„Prvo smo ih pisanim putem pozvali da vrate mobilne telefone, međutim, oni su to odbili. Nakon toga smo formirali komisiju koja je utvrdila nastalu štetu i predmet je predat javnom pravobranilaštvu koje je podnelo krivične prijave“, izjavio je Binjoš.

On je istakao i da je prvobitno bilo 16 funkcionera iz redova SDA Sandžaka koji nisu vratili mobilne telefona, ali da su ih nakon dopisa dvojica vratila, a jedan je odlučio da ga otkupi, što mu je i odobreno.

Pomoćnik gradonačlenika Novog Pazara Fevzija Murić istakao je da su zadržavanjem mobilnih telefona članovi SDA Sandžaka oštetili budžet grada za više od 1,2 miliona dinara.

„SDA Sandžaka stalno optužuje lokalnu samoupravu za loše poslovanje, no iz ovog primera se može jasno videti koliko su nesavesno oni trošili novac iz gradskog budžeta. Dok su bili deo vladajuće koalicije, kupovali su najskuplje mobilne telefone i u potpunosti renovirali kabinete predsednika Skupštine i zamenika gradonačelnika, iako za to nije bilo potrebe. Te troškove mi i dalje plaćamo“, izjavio je Murić.

Član Glavnog odbora (GO) SDA Sandžaka i bivši zamenik gradonačelnika Ahmedin Škrijelj u telefonskoj izjavi radiju Sto plus, rekao je da krivičnu prijavu nije dobio.

„Ako dobijem krivičnu prijavu, svoje stavove izneću na sudu. Ovo je čista politička priča i pokušaj vlasti da pažnju javnosti skrene sa nagomilanih problema u Novom Pazaru“, rekao je Škrijelj.

Na naše pitanje da li je tačno da je zadržao službeni telefon i da ga još uvek nije vratio, Škrijelj je odbio da odgovori.

SDA Sandžaka bila je deo vladajuće koalicije u Novom Pazaru do februara prošle godine, kada je došlo do razmimoilaženja sa dotadašnjim partnerom, Sandžačkom demokratskom partijom.

N. Kočović