{image2}

On je povodom rekordnog odziva za učešće u toj manifestaciji kazao da ono što prihvate sela Srbije postaje tradicionalno za celu Srbiju.

{image3}

Na današnjoj sednici komisije za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje “Miholjskih susreta sela” za 2024. godinu odlučeno je da 113 lokalnih samouprava dobiju novac za organizovanje svojih programa, pojedinačno do 500.000 dinara.

{image4}

U toj manifestaciji, koja će biti organizovana od 1. juna do 1. novembra, učestvovaće 1.775 sela, a očekuje se rekordnih 250.000 učesnika i posetilaca. 

{image5}

Posetioce očekuju sportske, kulturne, umetničke aktivnosti kao i gastronomska ponuda, a sela će se takmičiti u folkloru, izvornom pevanju, sviranju gusala i tambura, slikanju, pisanju, recitovanju. Na Miholjskim susretima neizostavni su i seoski višeboj, sportski turniri, a deca će se takmičiti u kvizovima znanja, šaljivim izazovima poput krunjenja kukuruza, trčanja u džaku, pravljenja najstrašnijeg strašila…

{image6}

Na čelu komisije koja odlučuje o dodeli novca za organizovanje “Mihiljskih susreta sela” je pesnik Ljubivoje Ršumović koji je rekao da je ove godine interesovanje bilo veće nego ikada.

{image7}

“Raduje me što su iz godine u godinu programi sve kreativniji i što su ove manifestacije izuzetno dobro posećene, prihvaćene i sada već tradicionalne”, kazao je on.

{image8}

Komisija je prvobitno odobrena sredstva uvećala da bi se zadovoljili zahtevi svih učesnika konkursa koji ispunjavaju uslove, a veliki broj njih učestvovaće i sopstvenim sredstvima.