Ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić rekao je u Novom Pazaru da je od radnika Tekstilnog kombinata "Raška" dobio obećanje da će se u naredna tri dana uzdržati od radikalnih vidova protesta.

Ljajić je nakon razgovora sa štrajkačima i novinarima, rekao da oni insistiraju na precizno formulisanim rokovima i da inače neće prekinuti štrajk.

"Ja sam ih zamolio da prekinu sa radikalnim vidovima štrajka, ponudio sam da se održi sastanak u Beogradu do utorka, jer ovde ima posla i za Ministarstva ekonomije, finansija, pravde, regionalnog razvoja ali i za Agenciju za privatizaciju, Poresku upravu i druge državne institucije", rekao je Ljajić.

On je dodao da će obaviti konsultacije sa predstavnicima ovih ministarstava i državnih institucija, koje su nadležne za rešavanje ovog problema.

"U ovom slučaju ne može ni jedno ministarstvo pojedinačno da reši problem bez aktivnog uključivanja svih. Ovo je realno problem cele Vlade i mi ćemo morati da trazimo rešenja, jer su ovi ljudi istrajni da idu do kraja, do ispunjenja njihovih zahteva", rekao je Ljajić.