Fudbaleri Novog Pazara igraće sutra protiv Crvene zvezde u Beogradu u šestom kolu Super lige Srbije, a posle smene trenera Dragija Kanatlarovskog goste će predvoditi njegov asistent Izet Ljajić.

„Kad je teško uvek sam tu, moj život je borba, a posle porodice najviše volim ovaj klub. S Kanatlarovskim sam odlično sarađivao, kao i s njegovim prethodnicima, a zahvalio bih se igračima koji su dobro radili prethodne nedelje“, izjavio je Ljajić na današnoj konferenciji za novinare na Gradskom stadionu.

On je ocenio da Novi Pazar poseduje kvalitet koji toj ekipi može da donese uspeh i da domaćin posle dužeg vremena nema pojedinca koji može da reši utakmicu.
 
„Pristupamo kao da nam je rival Mladost iz Lučana, svi mečevi su podjednako važni. Iako su ovo najlakše utakmice, ne mislim da nemamo šta da izgubimo. Možemo da izgubimo utakmicu i bodove. Obećavam lavosku borbu, srčanost, želju i htenje, ekipa poseduje znanje, pa se nadam povoljnom rezultatu“, rekao je Ljajić.

Novopazarci su deveti u Super ligi Srbije sa sedam bodova, dok je Crvena zvezda na drugom mestu sa šest bodova više.

Ljajić je i prošle sezone sedeo na klupi Novog Pazara na Marakani, a Crvena zvezda je tu utakmicu rešila u svoju korist sa 5:1.
   
„Kad bi znali da će da bude kao prošle godine, ne bi igrali. Ovo je moje četvrto gostovanje Zvezdi, na prethodna tri primili smo 11 golova, ali osam posle naših grešaka“, naveo je Ljajić.

On je naglasio da ne zna ko će predvoditi Novi Pazar u nastavku prvenstva, ali da je spreman da prihvati svako rešenje.

„Ne odlučujem o tome, to bi bilo mešanje u klupsku politiku. Spreman sam da pomognem i prihvatam svaku odluku. Teško je biti trener i sportista u Pazaru, nije lako izboriti se s pritiskom, pošto je razlika kad igraš pred 200 ili više hiljada ljudi“, ocenio je Ljajić.

Utakmica između Crvene zvezde i Novog Pazara igraće se u subotu od 18.00.

M. Minić