Ljajić: Turska zainteresovana za uvoz mesa iz Srbije

Ministar za rad Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas da domaća mesna industrija ima šansu da napravi veliki posao u Turskoj.

Ljajić je agenciji Beta rekao da je turski premijer Redžep Tajip Erdoan, koji je predvodio državnu delgaciju u jučerasnjoj poseti Srbiji, posebno bio zainteresovan za izvoz mesa iz Sandžaka u Tursku.

„Već sutra bi mogao da se uspostavi kontakt kako bi taj projekat počeo što pre da se realizuje“, istakao je Ljajić i dodao da bi proizvođači sa Pešteri, ali i cele Srbije, povoljnijim cenama od konkurencije mogli da osvoje tursko tržište.

Domaća mesna industrija, prema njegovim rečima, morala bi da poveća kapacitete kako bi redovnim isprukama zadovoljila potrebe turskih uvoznika mesa.

Obostrano ukidanje viza za putovanja građana Srbije i Turske će, kako je rekao Ljajić, biti dodatno ohrabrenje za turske investitore da ulažu u srpsku privredu.

„Za nas je od velikog značaja i sporazum s Turskom o izgradnji infrastrukture u Srbiji, posebno izgradnja autoputa Beograd – južni Jadran, o čemu još nije postignut konkretan dogovor“, ocenio je Ljajić.

Izvesno je, kako je dodao, da će se Turska uključiti u izgradnju lokalnih i magistralnih puteva u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, odnosno da će Turska razvojna agencija nastaviti realizaciju projekata u svim sandžačkim gradovima.