Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić rekao je da je za "Rašku" trenutno najrealnije ubrzavanje konverzije dugova i prenos vlasništva tog preduzeća na opštinu, a da će se o povezivanju radnog staza i podeli zaostalih zarada radnicima tek razgovarati.

"Najrealnije u ovom trenutku je da se ubrza proces prenosa vlasništva i konverzije dugova i podržavljenje kombinata da postane vlasništvo opštine. Da se deo imovine tekstilonog kombianata proda i od toga namire radnici, a najvažnije je da se odustane od najradikalnijeg protesta", kazao je Ljajić gostujući na Radioteleviziji Srbije.

On je dodao da je u okviru te fabrike predviđena izgradnja industrijskog parka, čime bi se otvorilo nekoliko stotina radnih mesta.

"Ljude je naterala nevolja na ovo i nije prvi put da štrajkuju zaposleniRaške‘. Svi smo u istom čamcu i ako se prevrnemo svi ćemo nastradati. Vlada mora pokazati razumevanje za svakog pojedinca", naveo je ministar.

On je dodao da ne postoji sektor u industriji koji nije ugrožen globalnom krizom i da su privatizacije u Srbiji najvećim delom neuspešno urađene.

"Obišao sam 74 lokalne samouprave i od 1.080privatizacija 400 je poništeno", kazao je on.