Na listi od blizu 1.500 najvećih poreskih dužnika u Srbiji nalazi se i 19 preduzeća i preduzetnika iz Sandžaka, objavila je Poreska uprava.

Prema podacima Uprave, a u koje je radio Sto plus imao uvid, najveći dužnik iz Sandžaka je “Ciglen E350 NP”, društvo sa ograničenom odgovornošću iz Novog Pazara, koje državi za porez duguje preko 293 miliona dinara.

Među 482 aktivna preduzeća je i sjenički PIK “Pešter” sa 122,5 miliona dinara, “Šeher-trade” iz Novog Pazara sa 80 miliona, “Alema-trans” sa blizu 67 i “Rekić D.O.O.” koji za porez duguje skoro 61 milion dinara.

Na spisku Poreske uprave nalaze se i JKP “Vrela” iz Sjenice sa preko 26 miliona dinara i Fudbalski klub Novi Pazar čiji dug za porez je za pet miliona dinara manji.

Vlasnik STR “Pljevljani” iz Novog Pazara Vitomir Drašković, sa dugom od preko 37 miliona dinara, zauzima deseto mesto od 1.000 preduzetnika – najvećih dužnika za porez.

Preduzetnik Radisav Pusulić iz Prijepolja duguje  blizu 12 miliona, a Sjeničaci Mustafa i Edin Avdović 7,7 miliona dinara.

Među preduzetnicima sa najvećim poreskim dugom iz Sandžaka nalaze se i pojedini taksisti, vlasnici zanatskih, trgovinskih i ugostiteljskih radnji. Njihov dug kreće se od četiri do šest miliona dinara.

Poreska uprava Srbije spisak najvećih dužnika objavljuje svakog trećeg meseca.

N. Kočović