Mirko Petrović i Amela Terzić pobednici 11. Ramazanske ulične trke

Atletičar užičke Mladosti Mirko Petrović i Novopazarka Amela Terzić pobednici su 11. Ramazanske ulične trke koja je održana večeras u Novom Pazaru.

Petović je do svoje treće pobede na ovoj trci, na stazi dužine 2.500 metara, došao u vremenu 7 minuta 10 sekundi i 40 stotinki, ubedljivo trijumfovavši u konkurenciji 27 atletičara.

 

Drugi je kroz cilj prošao njegov klupski drug Nemanja Cerovac koji je zabeležio vreme od 7 minuta 12 sekundi i 80 stotinki, dok je prošlogodišnji šampion Velimir Bojovića iz Kosova Polja bio treći sa 7 minuta 17 sekundi i 20 stotinki.

 

“Drago mi je što sam pobedio u Novom Pazaru posle pet godina. Došao sma na trku posleg kraćeg odmora, nisam znao koliko sam spreman, pa sam zato krenuo snažno od starta, što se ispostavilo kao dobro rešenje’’, rekao je Petrović radiju Sto plus.

 

Najbolje plasirani novopazarski atletičar bio je Nenad Radanović, koji je zauzeo odlično peto mesto. Muamer Hasanović je bio jedanaesti, Jasmin Ljajić trinaesti, pionir Kemal Zornić petnaesti, a Suad Kurtović šesnaesti.

 

Žensku trku, u konkurenciji 16 takmičarki, ubedljivo je dobila novopazarska atletičarka Amela Terzić, koja je prošlogodišnju titulu odbranila istrčavši stazu od 1.250 metara za 3 minuta 47 sekundi i 80 stotinki.

 

Nikšićanka Slađana Perunović je bila druga zaostavši za pobednicom 8,7 sekundi, dok je trećeplasirana Kenijka sa bosansko-hercegovačkim pasošem Lucija Kimani, članica banjalučkog Borca, za Terzićevom kasnila 11,6 sekundi.

 

“Imam priliku da samo jednom godišnje trčim u svom gradu i zato je pobeda pred domaćom publikom najdraža. Puno mi je značila podrška porodice i prijatelja, a velike zasluge za sve moje rezultate ima trener Rifat Zilikić”, rekla je Terzićeva čiju je pobedu pozdravilo više od hiljadu prisutnih gledalaca.

 

Petnaestogodišnja Novopazarka Selma Mustafić je završila na visokoj četvrtoj poziciji, Ilda Dautović je bila sedma, Elvedina Zornić osma, a na stazu se vratila i nedovoljno oporavljena Teodora Simović koja je zauzela četrnaesto mesto.

 

Organizator 11. Ramazanske ulične trke bio je Atletski klub Novi Pazar, a pokrovitelj Grad Novi Pazar.