Novopazarski muzej „Ras“ za naredni mesec priprema izložbu „Sitnice za odrastanje“ poznatog ilustratora dečijih knjiga Radeta Markovića.

 

Istoričar umetnosti u muzeju Svetlana Čeković rekla je radiju Sto plus da će pored ove izložbe, u mesecu maju startovati i Noć muzeja, a pocetkom juna biće organizovana izložba „Malog formata“.

 

„Nadamo se da će sve planirane aktivnosti privući veliki broj posetilaca, a ilustracije Radeta Markovića će svojim zanimljivim sadržajem, sigurno zainteresovati i stariju publiku“, kazala je Čekovićeva.

 

Izložba „Sitnice za odrastanje“ biće otvorena u muzeju „Ras“ od 4. do 13. maja.

 

Muzej „Ras“ je početkom ove godine realizovao i putujuću izložbu pod nazivom „Novi Pazar u likovnom opusu Ljubomira Ivanovića“ koja je izazvala veliku pažnju u muzejima širom Srbije.

 

„Cilj ove izložbe bio je da slike sa motivima našeg kraja predstave široj javnosti Srbije“, rekla je Čekovićeva radiju Sto plus.

 

Izložba je prvo gostovala u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu, a potom i u Narodnom muzeju u Vršcu, Zrenjeninu i Kikindi.

 

Putujuća izložba će u ponedeljak biti otvorena u Požarevcu, a nakon toga gostovaće u Aranđelovcu, Paraćinu, Jagodini i Ćupriji.