Ovogodišnja zima je prema podacima Meteorološke stanice u Sjenici bila jedna od najtoplijih, a temperature zabeležene u poslednja dva meseca najviše od kako se rade merenja, saznaje radio Sto plus.

Meteorološki osmatrač u ovoj stanici Hatib Hodžić rekao je radiju Sto plus da su ovogodišnje temperature veće i od slično izmerenih u januaru i februaru 2001. i 2002. godine.

“U januaru 2001. godine imali smo temperaturu od 0,5 stepeni a prosečna izmerena vrednost ovog januara je bila 1,2 stepena. Prema podacima iz februara 2002. godine srednja maksimalna temperatura bila je 2,1 stepen, a trenutno imamo više od četiri stepena pa možemo reći da su ovo najviše temperature od kako se rade merenja”, naveo je Hodžić.

Hodžić je dodao da prema nekim najavama do kraja ovog meseca neće biti drastičnog pada temperature.

“Imamo najave da će u naredna dva dana biti kiše i slabe susnežice i snega, ali svakako neće biti drastično hladnije. Prema svim dosadašnjim vremenskim parametrima možemo reći da je ovo bila jedna zaista topla zima”, istakao je Hodžić.

On je podsetio da je hladni talas ove godine Sjenicu zahvatio u decembru kada su temperature bile u proseku niže za dva stepena, nego inače u to doba godine.

E.Đulović