On je ocenio da Vlada Srbije „ne razume suštinu problema“ i da bezuspešno pokušava da administrativno zamrzne cene nekih proizvoda, ali da je „očigledno da to ne može da dugoročnije zadrži rast“.

„‘Rikverc’ cena energenata koji je najavljivao predsednik Srbije Aleksandar Vučić pretvorio se u potpuni fijasko na pumpama. Većini gradjana je navučena inflatorna omča oko vrata, jer najviše rastu cene hrane, transporta, energenata i troškovi stanovanja i komunalnih usluga“, kazao je Borović.

Dodao je da Narodna stranka predlože smanjivanje i PDV-a i akciza, ali ne simbolično ili parcijalno jer, po njegovim rečima, „to ne rešava problem“.

„Strah od ‘rupe u budžetu’ je bezrazložan ako se Vlada Srbije do kraja ove godine, koja će svuda u svetu biti dramatična, odrekne nepotrebnih troškova, i već od sada fiskalnu ‘oštricu’ usmeri ka najbogatijima, preko poreza na luksuz, povećanja poreza igara na sreću, progresivniju stopu poreza na dohodak građana ili oštriju poresku politiku u poslovanju banaka“, naveo je on.