Nevladina organizacija (NVO) Građanske inicijative raspisala je danas konkurs za mlade iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina koji žele da uceštvuju u drugoj seriji programa “YouthBuild”.

“U ovom programu mladi starosti od 15 do 30 godina mogu naučiti sve o aktivnom traženju posla, pisanju projekata, pokretanju biznisa i aktivizmu u lokalnoj zajednici. Pored prilike za druženje, sticanje iskustva i šanse da urade nešto korisno za svoju zajednicu, mladima će biti obezbeđene i stipendije”, navedeno je u konkursu.

Druga generacija “YouthBuild”-a u Sandžaku brojaće 45 mladih, a svi koji žele da se prijave za učešće u ovom programu neophodne informacije mogu pronaći na sajtu www.youthbuildsrbija.org.

Ovaj program realizovan je i tokom leta prošle godine, a njegovi polaznici su čistili korito reke Raške, renovirali vrtić “Habib Stočević” u Tutinu i uredili dvorište Osnovne škole “12. decembar” u Sjenici.

“YouthBuild” program podržavaju Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) kroz Fond za ljudsku sigurnost, USAID i Misija OEBS u Srbiji.

N. Kočović