Glumci novopazarskog Regionalnog pozorišta će u okviru pozorišnog festivala “Teatar za mlade” večeras izvesti predstavu “Emigranti”, u kojoj glume Haris Đerlek i Vahid Džanković.

U okviru festivala, sinoć su se novopazarskoj publici predstavili glumci Studentskog kulturnog centra iz Novog Sada koji su izveli predstavu “Hit that jive”.

Glumac u predstavi Luka Jovanov rekao je da je publika odlično prihvatila njihov performans i da je to bilo njihovo najbolje izvođenje predstave do sada.

“Obzirom na festivalsku atmosferu ovo izvođenje je bilo potpuno drugačije od prethodnih, jer nismo znali šta da očekujemo. Zadovoljni smo kako je sve proteklo i obzirom na sjajnu atmosferu i odličnu publiku mislim da smo ostvarili svoj cilj”, istakao je Jovanov.

Festival  organizuje Kancelarija za mlade u Novom Pazaru i deo je projekta koji uz finansijsku pomoć UN-ovog Fonda za ljudsku sigurnost na teritoriji Jugozapadne Srbije sprovodi Program za razvoj Ujedinjenih nacija.

Pozorišni festival “Teatar za mlade” koji se ove godine po drugi put organizuje u Novom Pazaru, svečano je otvoren u nedelju 24. avgusta i trajaće do 30.avgusta.

E.Đulović