Pozorišni festival “Teatar za mlade” večeras će biti nastavljen nastupom glumaca iz Novog Sada koji će izvesti predstavu “Hit that jive” (Udari tog Dzajva).

U okviru festivala, sinoć su se novopazarskoj publici predstavili glumci amaterskog pozorišta “Kruška” iz Kruševca, koji su izveli urnebesnu komediju “Ordinacija doktora Kadžije”.

Glumica ovog pozorišta Valentina Antić je na konferenciji za novinare istakla da je za nju i njene kolege ovo još jedno veliko iskustvo i da im je drago što su se po treći put predstavili novopazarskoj publici.

“Mi sa zadovoljstvom dolazimo da igramo predstave ovde, i već tri puta do sada smo nastupali sa različitim pozorišnim komadima.Naš cilj je bio da se ovde dobro zabavimo i da novi članovi našeg ansambla upoznaju vaš grad, a nagrada i nije toliko važna”, navela je Antićeva.

Kruševačko pozorište će istu predstavu večeras izvesti i u Sjenici od 20 i 30h.

Festival  organizuje Kancelarija za mlade u Novom Pazaru i deo je projekta koji uz finansijsku pomoć UN-ovog Fonda za ljudsku sigurnost na teritoriji Jugozapadne Srbije sprovodi Program za razvoj Ujedinjenih nacija.

Pozorišni festival “Teatar za mlade” koji se ove godine po drugi put organizuje u Novom Pazaru, svečano je otvoren u nedelju 24. avgusta i trajaće do 30.avgusta.

E.Đulović