Naučni skup povodom 20 godina SDA

Predstavnici SDA Sandžaka učestvovali su na Međunarodnom naučnom skupu u Sarajevu, koji je organizovan povodom 20. godišnjice Stranke demokratske akcije.

 

U saopštenju ove partije se navodi da je jedan od izlagača na ovom skupu bio i generalni sekretar SDA Sandžaka Fuad Baćićanin koji je govorio o značaju njenog osnivanja i očuvanju nacionalnog identiteta Bošnjaka.

 

Baćićanin je izjavi dostavljenoj medijima rekao da je na skupu govorio o buđenju svesti Bošnjaka i pokretanju bošnjačkog nacionalnog, kulturnog, političkog, ekonomskog rada i organizovanja.

 

“Skup je otvorio predsjednik stranke Sulejman Tihić koji je izrazio posebno zadovoljstvo što su na skupu prisutni predstvanici svih SDA bivših YU republika. Pored brojnih izlagača iz BiH skupu su prisustvovali i izlagači iz bivših jugoslavenskih republika, akademici, univerzitetski profesori, stručnjaci iz oblasti nauke, kulture i obrazovanja”, rekao je Baćićanin.

 

Osim Baćićanina, ovom naučnom skupu su prisustvovali zamjenik predsjednika stranke Šemsudin Kučević i predsednik Asocijacije mladih i član predsjedništva stranke Fahrudin Đekić.