Nedeljković: Biću uvek uz radnike

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” u Novom Pazaru Gradimir Nedeljković smatra da Gradska uprava u ovog gradu ne treba da gleda neprijateljski na činjenicu da radnici ovog preduzeća traže svoja osnovna prava.

Nedeljković je za radio Sto plus rekao da će uvek biti uz radnike i da će ih podržavati kad god su u pravu.

 

Podsećamo, zaposleni u Vodovodu dostavili su ranije odluku Gradskoj upravi o tome da će 27. avgusta stupiti u generalni štrajk ukoliko im do tada ne isplate sve dugove za izvršene radove i ne povećaju cenu vode i korišćenja kanalizacije.

 

“Radnici traže svoja prava i isplatu obaveza prema firmi. Oni traže profesionalnost, odgovornost i poštovanje ugovorenih obaveza i ja tu ne vidim ništa sporno”, kaže Nedeljković.


Radnići u ovom preduzeću veruju da je Gradska uprava najodgovornija za to što većh četiri meseća nisu primili platu.


Sa druge strane, gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović smatra da Nedeljković namerno buni radnike, prikrivajući na taj način svoju nesposobnost.


Nedeljković nije želeo da komentarše Mahmutovićeve tvrdnje  „u cilju smanjenja tenzija do kojih nije trebalo ni da dođe“.

Gradonačelnik Mahmutovićh je ranije za radio Sto plus ocenio da je glavni problem novopazarskog Vodovoda počeo da nastaje onog momenta kada je vlast uvidela da se u ovom preduzeću odvijaju nezakonite radnje.


„Unutar preduzećha su formirane mini privatne firme, a mi smo zabranili da u radno vreme zaposleni obavljaju privatne poslove na štetu Vodovoda. Zamislite, Vodovod je uvek angažovao podizvođače, privatne firme čiji su zaoposleni upravo njihovi radnići“, rekao je tada Mahmutović.


Mahmutović tvrdi da je Vodovodu isplaćen svaki dinar za posao koji su uradili dok je on na čelu grada.


„Čak smo im pre nekoliko dana uplatili avansno po 25 odsto sredstava za buduće uliće u kojima treba da rade kišnu i fekalnu kanalizaćiju. Od početka godine do sada smo im uplatili 33, 5 miliona dinara, kao i ostalim gradskim preduzećhima. Grad njima duguje 15 miliona dinara za radove koji su izvedeni tokom predizborne kampanje prethodne vlasti, tokom marta, aprila i maja 2008. Godine. Međutim, nad tim radovima nije bilo nikakvog nadzora, nego je preduzećhe nanadno formiralo komisiju koja je izvšila nadzor terena“, kaže Mahmutovićh.


Ovo preduzeće ima 173 zaposlenih, probleme sa dotrajalom mehanizacijom, kao i sa osnovnim sredstvima za održavanje gradskog vodovoda.