Elektrodistribucija Novi Pazar počela je sa isključenjima struje svim korisnicima čija dugovanja prelaze 20.000 dinara.

Na spisku od preko 600 neplatiša nalaze se i javna preduzeća, ustanove, pa čak i gradska uprava Novog Pazara koja duguje za uličnu rasvetu.

Pojedina preduzeća poput Gradske toplane, Sportskog centra i Regionalne radio televizije, koja je prethodnih dana emitovala obaveštenje da je pokrenuta akcija isključenja neplatiša, već su ostala bez struje.

U lokalnoj elektrodistribuciji nam je rečeno da je nalog za isključenje struje 625 neplatiša stigao iz EPS Snabdevanja i da su oni samo izvršioci.

Oni kažu i da su dugovanja novopazarskih preduzeća, od kojih su neka u stečaju, višemilionska, da su pojedina bila i u reprogramu, ali da ga se nisu pridržavala.

„Ovog puta neće biti reprograma, a struja će im biti uključena tek onda kada uplate sva dugovanja i to sa troškovima isključenja i priključenja na mrežu“, kažu u ED Novi Pazar.

Rukovodstvo ED Novi Pazar nema dozvolu da u javnost iznosi tačan iznos dugovanja pojedinih potrošača, a portparolka Elektrosrbije Jelena Vučković nije odgovarala na naše pozive.

N. Kočović