Fudbalski klubovi Novi Pazar i Jošanica potpisali su danas Ugovor o sportsko-stručnoj saradnji prema kojem će Jošanica, član zonske lige Morava, ubuduće biti filijala novopazarskog prvoligaša.

 

Potpisani Ugovor obavezuje oba kolektiva, a jedna od najbitnijih stavki je da će mladi igrači Novog Pazara imati mogućnost da stiču takmičarsko iskustvo nastupajući u ovdašnjem zonašu, dok će njihov matični klub stipendirati najtalentovanije od njih.

 

Novi Pazar će imati i obavezu da iz svojih redova imenuje trenera seniorskog pogona Jošanice, kao i da svojom službom održava preuređeno fudbalsko igralište svoje filijale u Novopazarskoj banji.

 

Jedna od obaveza Jošanice biće da igrače ponikle u njenim redovima ustupi Novom Pazaru bez ikakve nadoknade.

 

Generalni sekretar Novog Pazara Ratko Šarac i direktor Jošanice Erduan Jablaničanin ocenili su da će potpisani Ugovor doneti “mnogo dobrih stvari za oba kluba”.    

 

“Ideja je postojala i ranije, ali su se sada stekli uslovi da se sve ozvaniči, pa ćemo ubuduće tesnije sarađivati, nešto kao Partizan i Teleoptik”, rekao je Šarac.

    

“Ovo je istorijski trenutak za naš klub. Bićemo baza za talentovane fudbalere Novog Pazara koji će u jednom jakom rangu takmičenja, kakav je zona Morava, doprineti našim boljim rezultatima, a sebi obezbediti povratak u matični klub kao oformljeni igrači”, dodao je Jablaničan.

 

Direktor Novog Pazara Sead Brunčević istakao je da “igrači koji budu prosleđeni u Jošanicu to ne treba da dožive kao sopstvenu degradaciju”.

      

“Ja sam počeo da igram fudbal u Jošanici, što mi nije smetalao da napravim uspešnu karijeru. Bilo je još takvih primera, Admir Kecap je, takođe, iz Jošanice došao u Novi Pazar”, rekao je Brunčević.