Novopazarcima devet medalja na 47. MOSI

Novopazarski sportisti osvojili su devet medalja, dve zlatne, dve srebrne i pet bronzanih, na 47. Međuopštinskim sportskim igarama (MOSI), koje su održane u Čajetini.

 

Zlatne medalje osvojili su atletičarka Amela Terzić na 800 metara i plivači u ekipnoj konkurenciji, dok su odbojkaši i plivač Aladin Sejfić doneli novopazarskoj ekipi još dva srebrna odličja.

 

Tri bronzane medalje osvojio je plivač Emir Osmanović, dok se jednom bronzom okitio i njegov kolega Irfan Gračanin, kao i muška plivačka štafeta 4X50 metara.

 

Šef informativne službe gradskog Sportskog saveza Fehim Karišik je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, obzirom na relativno mali broj novopazarskih učesnika na Igrama.

 

“Imali smo tek nešto vise od pedeset sportista na borilištima, jer zbog velikih troškova smeštaja i ishrane nismo mogli povesti još neke koji su to zaslužili. Na kraju smo bili među pet-šest najboljih timova u generalnom plasmanu, iako su odličja za jedno mesto izmakla plivačicama ekipno i u štafeti 4X50 metara, kao i atletičarima Ildi Dautović i Muameru Hasanoviću. Odličan je bio i mladi atletičar Jasmin Ljajić. Ribolovci su bili ekipno šesti, dok je Rifat Gicić u žestokoj konkurenciji zauzeo peto mesto pojedinačno’’, rekao je Karišik radiju Sto plus.

 

On je istakao da je u organizacionom smislu bilo dosta nedostataka na Igrama u Čajetini, gde su se nadmetali takmičari iz 26 gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u 15 sportova.

 

“Čini mi se da je malo izgubljen sportski duh, kao da je organizatoru zarada bila u prvom planu. Borilišta su bila udaljena. Sportisti su se nadmetali u tri zone, na Zlatiboru, u Čajetini i Bajinoj Bašti, pa je na nekim terenima poseta bila veoma slaba”, kazao je Karišik.

 

Sveukupni pobednik 47. MOSI je Užice, ispred Pljevalja i Nove Varoši.

 

Naredne 48. Međuopštinske sportske igre održaće se sledeće godine u Sokolcu.