Novopazarski Vodovod najavio generalni štrajk

Zaposleni u JKP “Vodovod i kanalizacija” iz Novog Pazara dostavili su odluku Gradskoj upravi o tome da će 27. avgusta stupiti u generalni štrajk ukoliko im do tada ne isplate sve dugove za izvršene radove i ne povećaju cenu vode i korišćenja kanalizacije.

Predsednik štrajkačkog odbora Vladan Đokić kaže da su radnici poslednju platu primili pre četiri meseca, a da pojedinci od ovog posla izdržavaju četvoročlane i petočlane porodice.

“Gradska uprava nam duguje novac za višer radova, a cena vode u Pazaru je znatno niža nego u ostalim delovima Srbije, tražimo da se ona podigne na neki prosečni minimum. Od gradskih čelnika tražimo i formiranje mešovite komisije, koju će činiti predstavnici osnivača i radnika, a koja treba da uradi program saancije i izlaska iz krize ovog preduzeća. Tražimo I to da se naše preduzeće dovede u ravnopravan položaj sa ostalim javnim preduzećima u gradu”, rekao je Đokić.

Šesdesetak radnika Mehanizacije, koja posluje u okviru ovog preduzeća, obustavilo je šestodnevnu obustavu rada, uz dogovor sa ostalim kolegama da sačekaju zakonsku proceduru za štrajk.

Ovo preduzeće ima 173 zaposlenih, probleme sa dotrajalom mehanizacijom, kao i osnovnih sredstava za održavanje gradskog vodovoda.

Novopazarci vodu plaćaju po 20 dinara po kubnom metru, a iz Vodovoda tvrde da je naplata veoma loša.