Novopazarski hor Isa-beg proslavio je sinoć prigodnim kulturno umetničkim programom u Kulturnom centru tri godine uspešnog rada.

 

Brojni posetioci su imali priliku da pogledaju kraći promotivni film o ovom horu, a publici su se pored starih solista predstavili i mladi talenti.

 

Hor izvodi duhovne pesme ilahije i kaside na bosanskom, turskom, arapskom, albanskom i engleskom jeziku.

 

Ovaj hor je prošle godine na Internacionalnom festivalu ilahija i kasida u Zenici osvojio tri, od ukupno šest nagrada i to nagradu stručnog i novinarskog žirija, ali i prvu nagradu publike.

 

Elvir Bogućanin, jedan od koordinatora Omladinskog hora veruje da će I u narednom periodu biti uspešni I da će publici u mnogobrojnim gradovima u okruženju, ali I šire po svetu, predstavljati talentovane mlade ljude iz Novog Pazara.

 

“Uvek najveću tremu imamo kada nastupamo u našem gradu, jer nas ovde gledaju prijatelji I rodbina koji su nam najveća kritika. Večeras smo publici predstavili nekoliko mladih talenata, od koji su neki učenici sedmog I osmog razreda Osnovne škole. Veoma je pozitivno to što su članovi hora daleko od droge i alkohola, kao i da na veoma koristan i uspešan način upotpunjuju slobodno vreme.Kao što ste videli, prostor je bio mali da primi sve koji su želeli da gledaju naš večerašnji nastup”, rekao je Bogućanin.

 

Hor već naredne nedelje ima nastup u Priboju, a Bogućanin kaže da će nakon toga snimiti I spot za ilahiju Tebi voljeni.

 

Hor je dobio ime po osnivaču grada Novog Pazara Isa begu Isakoviću, a osnovan je 2008. godine i trenutno broji preko 160 članova, od kojih je njih 90 do 15 godina i oni pevaju u Dečijem horu.

 

Na proslavi trećeg rodjendana hora Isa-beg nastupio je i ansambl Ašik Junus.