Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je danas u Rudnici kod Raške da će uskoro početi iskopavanja na još jednoj lokaciji u tamošnjem kamenolomu.

„Do sada je u Rudnici iskopano 37 posmrtnih ostataka za koje se sumnja da su Albanci nastradali tokom sukoba na Kosovu. Iskopavanje prolazi u najboljem redu, a uskoro bi trebalo da počne pretraga i obližnje lokacije u kamenolomu za koju se sumnja da se u njoj nalaze ostaci Albanaca“, rekao je Odalović novinarima u Rudnici.

Taj lokalitet danas su obišli i zvaničnici međunarodnih organizacija, koji su proverili na koji način se obavlja provera terena i ekshumacija tela.

Pomoćnik Generalnog sekretara UN za mirovne operacije Edmond Mulet ocenio je da patolozi i radnici u Rudnici posao obavljaju profesionalno i na visokom nivou.

„Uverio sam se da se sve radi transparentno. Nadam se da ćemo u saradnji sa srpskim vlastima ovaj posao dovesti do kraja, kako bi porodicama žrtava omogućili da ih sahrane dostojanstveno“, rekao je Mulet.

Pored Muleta, masovnu grobnicu u Rudnici danas je posetio i šef UNMIKA Farid Zarif.

N. Kočović