Odložena sednica Skupštine Novog Pazara

Ranije najavljena sednica Skupštine Novog Pazara na kojoj je trebalo da se raspravlja o sporu sa Islamskom zajednicom u Srbiji oko lokacije za izgradnju obdaništa danas je odložena.

Zamenik predsednika skupštine Tarik Imamović je na iznenadnoj konferenciji za novinare saopštio da je raniji zaključak Gradskog veća na tu temu dovoljno argumentovan, i “da bi zasedanje Gradske skupštine bilo u ovom trenutku suvišno”.

On je kao razlog odlaganja skupštine naveo i želju da se građani u vreme ramazanskog posta ne dovode u situaciju da razmišljaju o nečemu što nema podršku u islamu, ali i u univerzalnim vrednostima.

 

“Želimo da pozovemo sve one koji imaju nekih nerešenih problema da dođu u Gradsku upravu, jer smo mi servis građana. Želimo da dođu i da razgovaraju, a ne da se dopisujemo i dolazimo u sukobe i rasprave. Ramazan nije samo mesec gladovanja, već i mesec uzdržavanja od svih ružnih reči i rasprava”, rekao je Imamović.

 

On je pozvao sve institucije i pojedince na dijalog, da se ne bi dizale nepotrebne tenzije.

 

Članovi IZ u Srbiji na čelu sa muftijom Muamerom Zukorlićem sprečili su pre nekoliko dana građevinsku firmu da započne izgradnju vrtića u novopazarskom naselju Hadžet, tvrdeći da se vrtić gradi na parceli u vlasništvu zajednice.

 

Policija je naknadno obezbedila parcelu i radnicima omogućila nesmetan rad.

 

Gradska uprava i IZ u medijima su ponovili stavove i pokazali dokumentaciju kojom dokazuju vlasništvo nad parcelom.