Predstavnik "Bošnjačke liste za evropski Sandžzak – dr Sulejman Ugljanin" Bajram Omeragić izjavio je danas da elektronski mediji "dogovoreno bojkotuju" predizborne aktivnosti te liste.

Omeragić je na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru naveo da od kada je počela kampanja Bošnjačke liste za parlamentarne izbore 11. maja nijedna komercijalna televizija o tome nije izveštavala, dok na Radio-televiziji Srbije  već osam dana nema informacija o njihovim aktivnostima.

"Mi smo 17. aprila uputili protestno pismo direktoru Saveta Radiodifuzne agencije Nenadu Cekiću, direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću, i Republičkoj izbornoj komisiji zbog flagrantnog kršenja uputstava o medijskom praćenju izbora koje je donela Republička radiodifuzna agencija", kazao je Omeragić.

On je precizirao da su obavezujućim uputstvom RRA elektronski mediji, a posebno javni servis, dužni da ravnopravno i objektivno prate sve izborne aktivnosti izbornih lista, bez obzira da li je reč "o malim ili velikim strankama".

"O svemu smo obavestili i OEBS i Savet Evrope", naveo je Omeragić.

On je dodao da ništa nije bolja situacija ni kada je reč o izveštavanju o aktivnostima mađarske liste.

"Upućujemo apel svim elektronskim medijima da ovo isprave, jer nema razloga za takav bojkot Bošnjačke liste. Mi smo ravnopravni građani prema zakonu i Ustavu Republike Srbije", poručio je Omeragić.