Omerović: Incidenti kampanja za izbore

Funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović ocenio je danas da poslednji incidenti u Sandžaku nisu bezbednosni problem, već „kampanja za izbore“.

Omerović je rekao da poslednja dešavanja u Sandžaku izazivaju razumljiv strah kod građana Srbije, ali da se zbog smirivanja napetosti i preterivanja u ocenama stanja mora jasno reći da je na delu „klasična“ politička priča.

„Ni u najtežim godinama ratova u SFRJ na tim prostorima nije bilo problema koji su ugrožavali bezbednost. Građani Srbije moraju znati da Bošnjaci nisu bezbednosna pretnja, niti je država Srbija pretnja za Bošnjake“, rekao je Omerović.

Omerović je kritikovao glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića zbog retorike u kampanji za Bošnjačko nacionalno veće.

„Očigledno da on koristi svaku priliku da napravi problem i tamo gde ga nema“, rekao je Omerović i dodao da je legitimno to što Zukorlić želi vlast, ali ne i da to čini po svaku cenu, jer će to Bošnjacima doneti štetu, pre svega ekonomsku.

„I on sam zna da od obećanja koja daje u poslednje vreme nema ništa. Narodu se pričaju bajke, ali veoma opasne“, rekao je Omerović i dodao da Zukorlić „vodi političku bitku“ protiv lidera SDPS-a Rasima Ljajića, a ne Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina.