Pomoćnik glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji za verska pitanja Nedžad Hasanović optužio je danas direktora Doma kulture Zeniba Biberovića i gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića za diskriminaciju muslimana sa pozicije vlasti.

 

Hasanović je na konferenciji za novinare rekao da je Biberović, „posle konsultacija sa gradonačelnikom i, iako je sala bila bila slobodna“, odbio uredno i blagovremeno podnet zahtev ove IZ o zakupu Koncertne dvorane Doma kulture.

 

„Zahtev smo podneli 16. marta, četiri dana pre zakazanog termina, kada je sala bila slobodna. Direktor je prvo usmeno odgovorio pozitivno, da bi posle konsultacija sa čelnicima opštine u poslednjem trenutku telefonom rekao da ne možemo koristiti salu“, rekao je Hasanović.

 

Direktor Biberović tvrdi da postoji odluka po kojoj se tokom odvijanja Festivala stvaralaštva mladih, od od 11. marta do 20. aprila, sala ne može izdavati u druge svrhe.

 

„Usledili su usmeni pritisci da se sala izda, ali upravo iz tih razloga to je bilo nemoguće“, rekao je Biberović.

 

Pomoćnik glavnog muftije IZ Nedžad Hasanović je ocenio da će „popravni ispit“ za novopazarski Dom kulture biti već 9. aprila.

 

„Uredno i blagovremeno ćemo podneti zahtev za zakup Koncertne dvorane za organizovanje jedne velike proslave“, rekao je Hasanović.

 

I.Slezović