U galeriji Multimedijalnog centra  u Novom Pazaru otvorena šesta godišnja izložba Sandžačkog udruženja likovnih umetnika, na kojoj je 36 autora predstavilo svoja umetnička dela.

 

Novopazarska publika će do 9. Februara moći na jednom mestu da vidi dosta raznovrsnih likovnih sadržaja među kojima su akvareli, grafike, skulpture i slike u tehnici ulje na platnu.

 

Predsednik Sandžačkog udruženja likovnih umetnika Ervin Ćatović je ocenio da Šesta izložba Sandžačkog udruženja likovnih umetnika donosi različite projekcije i senzibilitet kako slikarskih, tako i crtačkih i grafičkih dela, pa čak i karikatura.

 

„Dobar odabir različite likovne poetike doprinosi da ova izložba dobije na dignitetu, a bez obzira što se radi o različitim likovnim rukopisima oni su sjedinjeni i dišu kao jedan. Umetnici su imali različite tematske pristupe , što se vidi po njihovim različitim koncepcijama stavarnja ali ih vezuje savremeno gledište na umetnost, koje se bazira na tradiciji kako naše kulture tako i naše duhovnosti i savremen način realizacije“, kaže Ćatović, koji je i dekan Fakulteta likovnih umetnosti na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

 

Ovu izložbu će nakon Novog Pazara moći da vidi i publika u svim većim centrima Srbije, ali i regiona.