Ovog vikenda u Prijepolju izbor za najboljeg zeta

Prijepolje će predstojećeg vikenda biti domaćin tradicionalne manifestacije „Limski darovi“, u okviru koje će biti održan i izbor za najboljeg zeta.

„Najatraktivniji deo ‘Limskih darova’, izbor najboljeg prijepoljskog zeta, i ove godine privlači posebnu pažnju. Imamo dvadesetak kandidatura“, rekao je Milan Cmiljanović, predsednik Upravnog odbora Udruženja „Limski darovi“.

Do sada su najboljim prijepoljskim zetovima proglašeni glumac Petar Kralj, nekadašnji umetnički direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta Milutin Mišić, bivši gradonačelnik Novog Beograda Željko Ožegović i drugi.

U poslednjih šest godina, od oko 2.000 potencijalnih kandidata naslov najboljeg je dobilo 35 zetova, među kojima je bilo Italijana, Nemaca, Šveđana, Norvežana, Amerikanaca…

Na inicijativu jednog od njih, Nemca Vernera Čederika, u okviru „Zetovijade“ biće održan referendum o osnivanju humanitarne fondacije za pomoć najugroženijim zetovima.

U okviru manifestacije „Limski darovi“ uz „Zetovijadu“ održava se i tradicionalno takmičenje u pravljenju najbolje riblje čorbe, za koje je prijavljeno preko 50 takmičara, a glavna nagrada je vredna 1.000 evra.