Novopazarci Rifat Rifatović i Davud Vesnić će u petak na letnjoj sceni u Gradskom parku održati koncert “Pevamo Olivera” na kojem će se pevati i svirati pesme čuvenog hrvatskog kantautora Olivera Dragojevića.

Rifatović je radiju Sto plus rekao da je ovaj koncert, jedan u nizu divnih tematskih noći koje će u narednom periodu biti posvećene velikim pevačima.

“Scena nam je puno nedostajala i odlučili smo da našim sugrađanima priredimo divno veče uz pevača čija je karijera trajala punih 37 godina, a pored ovog planirana su još dva koncerta. Pevanje je pored glume moj drugi posao i uz Davudovo sjajno umeće na klaviru siguran sam da će publika uživati”, rekao je Rifatović.

Vesnić koji je student Muzičke akademije u Beogradu za radio Sto plus je rekao da on neće imati težak posao jer je većina Oliverovih pesama pisana i komponovana za klavir.

“Izbor pesama nije bio težak jer su sve njegove pesme poznate i svaka ima svoju priču, a mi ćemo u jednoj intimnoj atmosferi pokušati da ih približimo publici na najbolji mogući način”, rekao je Vesnić.

Koncert “Pevamo Olivera” organizuje novopazarsko Regionalno pozorište, a ceo događaj će biti i strimovan na instagram lajvovima Regionalnog i Izvanrednog pozorišta.

E.Đulović