Fudbaleri Novog Pazara, posle dva slobodna dana po povratku iz Budve, nastavili su danas pripreme za nastavak prvenstva u Prvoj ligi Srbije.

 

Kapiten ekipe Emir Lotinac izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim tokom priprema, kao i igračkim potencijalom koji Novi Pazar trenutno poseduje.

 

“Dobro smo trenirali u Budvi predvođeni novim šefom stručnog štaba Mladenom Dodićem i mislim da je to dobra osnova za dalji rad. Istina, ovde su vremenski uslovi puno nepovoljniji, ali na njih ne možemo da utičemo. Novajlije se polako uklapaju u celinu, mada nije lako kada svakih šest meseci imate po 10-15 odlazaka i dolazaka i stalno ste prinuđeni na novo uigravanje. On što nije bilo dobro su povrede Pejovića i Đorđevića, kao i činjenica da je mladom Holiću protiv Petrovca slomljen zub”, rekao je Lotinac radiju Sto plus.

 

On je istakao da će ekipi u nastavku sezone najviše nedostajati Predrag Vujović i Vladimir Matić, a da je evidentno da pojačanja, pre svih Vinsent Kajizi i Pavle Delibašić, poseduju kvalitet za plavi dres.

 

“Nadam se da nećemo biti slabiji nego jesenas, mada su nas napustila dva vrhunska fudbalera, ali i Misini, Gurdijeljac, Milenković i ostali. Većina novajlija ostavila je dobar početni utisak, posebno Kajizi i Delibašić. Veliko pojačanje predstavljaće i povratak oporavljenog Prodanovića. Svi smo nestrpljivi u iščekivanju nastavka prvenstva, gde ostajemo pretendenti za ulazak u elitu”, kazao je Lotinac.

 

Novi Pazar će sledeće nedelje, najverovatnije, imati kontrolnu utakmicu protiv lučanske Mladosti, a postoji i šansa da se tokom vikenda odigra trening meč sa nekim od timova iz okoline.

 

Prvenstvo u Prvoj ligi Srbije počinje 12. marta, a Novi Pazar će na startu gostovati Sremu iz Sremske Mitrovice.