Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić postavio je danas kamen temeljac za izgradnju Doma za stara lica u Novom Pazaru, u naselju Potok.

Ukupna vrednost izgradnje Doma za stara lica iznosi 122 miliona dinara, a iz sredstava Nacionalnog investicionog plana obezbeđeno je 43 miliona za izgradnju grubih radova, čiji je završetak planiran za tri meseca.

Ljajić je rekao da će pratiti realizaciju ugovorom dogovorenog roka, a da će naredne godine obezbediti sredstva za završetak Doma.

“Kapacitet ove ustanove biće za 80 korisnika, a otvara se mogućnost i za 50 novih radnih mesta. Mi izgradnjom ovog objekta rešavamo veliki problem, jer su građani Novog Pazara do sada bili smeštani u domovima širom Srbije, tako da je bila otežana komunikacija između njih i rodbine. Na ovaj način je olakšana socijalizacija osoba koje su priniđene da se smeštaju u ove ustanove”, rekao je Ljajić.

On je pozvao privatnike iz Novog Pazara da počnu sa izgradnjom sličnih Gerentoloških centara u gradu, jer novi Zakon o socijalnoj zaštiti predviđa izjednačavanje privatnog i državnog sektora u ovoh oblasti.

Gradonačelnik Meho Mahmutović ocenio je da je Novi Pazar ove godine najveće gradilište u Srbiji, u poređenju sa ostalim gradovima slične veličine.

On je istakao da je od početka godine do sada asfaltirano 36 ulica, a da je u toku nastavak izgradnje zaobilaznice oko Novog Pazara.

„Trenutno radimo obdanište u naselju Hadžet, a za nekoliko dana počinje izgradnja nove škole. Naši prijatelji iz Turske za par nedelja počinju radove na zavrrsetku Sportske hale na Rekreacionom centru, izgradićemo novi stadion u Šutenovcu, uardićemo Pešačku zonu do Gradske apoteke. U planu je izgradnja tri mosta na reci Jošanici, a radićemo i na poboljšanju infrastrukture“, rekao je Mahmutović.

 

On je dodao da Novi Pazar u naredne dve godine očekuje velika izgradnja, a ako uz “pomoć Vlade Gradska uprava nađe strateške partnere i otvori nova radna mesta, budućnost grada i omladine će biti na zavidnom nivou”.