Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara podneo ostavku

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Emir Elfić podneo je danas neopozivu ostavku na tu funkciju i najavio formiranje nove političke partije.

 

Elfić je medijima dostavio saopštenje u kojem je svoju ostavku obrazložio stavom da lokalna samouprava diskriminiše Bošnjake u Novom Pazaru.

 

“Moja moralna, duhovna i opšteljudska uverenja ne dozvoljavaju mi da budem deo sistema koji se neprijateljski i beskurpulozno odnosi prema svojem narodu, ne prezajući ni od otimanja vakufske imovine”, navodi se u Elfićevom saopštenju.

 

On je ocenio i da je politička opcija na vlasti u Novom odustala od svih obećanih programskih načela na kojima je dobila lokalne izbore.

 

“Svu svoju energiju upotrebiću u cilju formiranja nove političke stranke koja će preuzeti kormilo zastupanja bošnjačkih nacionalnih interesa”, saopštio je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara u ostavci.

 

Emir Elfić je brat jedne od dve supruge glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji  Muamera Zukorlića.

 

Zukorlić je na poslednjim lokalnim izborima snažno podržao koaliciju na čelu sa Sandžačkom demokratskom partijom Rasima Ljajića.

 

Tokom ove godine Zukorlić se verbalno preko medija i u javnim nastupima sukobio sa predsednicima dve najveće bošnjačke partije, SDP-om  i Strankom demokratske akcije,  Rasimom Ljajićem i Sulejmanom Ugljaninom.